Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's - Προσοχή... Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων δεν είναι στέρεα!

Standard & Poor's - Προσοχή... Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων δεν είναι στέρεα!
Η ισχυρότερη ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων έχει καταγραφεί στη Βρετανία
"H ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων δεν πατάει ακόμη σε στέρεο έδαφος", προειδοποιεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, μέσω νέας ειδικής έκθεσής του.
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η S&P, οι τιμές ακινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται, σε συνδυασμό με τη σταδιακή βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ωστόσο, η ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων δεν έχει ακόμη διασφαλίσει μια ισχυρή, σταθερή και βιώσιμη ανάκαμψη.
Αιτίες για τη μη επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης αποτελούν:
- οι σφικτές πιστωτικές συνθήκες στην Ευρώπη
- τα υψηλά επίπεδα χρέους των νοικοκυριών
Σύμφωνα με την S&P, η ισχυρότερη ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων έχει καταγραφεί στη Βρετανία, ενώ εντός Ευρωζώνης δεν διαφαίνεται κανένας κίνδυνος για το ξέσπασμα φούσκας.
Σε διψήφια ποσοστά ύφεσης μεταφράζεται το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, σημείωνε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης - σε χθεσινή έκθεσή του - αποτιμώντας τον αντίκτυπο της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκε στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας στα χρόνια της κρίσης.
"Το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής στην ευρωπαϊκή περιφέρεια κρίνεται εντυπωσιακό", υποστήριξε  χαρακτηριστικά η Standard & Poor's.
Όπως σημειώνουν, στη συνέχεια, οι αναλυτές της S&P, όσες από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχασαν μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς τους, τελικά κατόρθωσαν να ανακτήσουν μέρος της χαμένης αυτής ανταγωνιστικότητας μέσω των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης