Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot – Άντληση 250 εκ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων – Στο 6% το επιτόκιο

tags :
Intralot – Άντληση 250 εκ. ευρώ από την έκδοση ομολόγων – Στο 6% το επιτόκιο
Στα 200 εκ. ευρώ ο αρχικός στόχος άντλησης
Στην έκδοση ομολόγων ύψους 250 εκ. ευρώ προέβη η Intralot, με την έντονη ζήτηση των επενδυτών να πιστοποιούν τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την ελληνική εταιρεία.
Σημειώνεται πως ο αρχικός στόχος της Intralot ήταν η άντληση 200 εκ. ευρώ, αλλά λόγω της υψηλής ζήτησης, αυξήθηκε στα 250 εκ. ευρώ.
Το κουπόνι των ομολογιών διαμορφώθηκε στο 6% ενώ η απόδοση στο 6,125%.

Η ανακοίνωση της Intralot:
Οι Ομολογίες θα εκδοθούν από τη θυγατρική του Ομίλου INTRALOT Capital Luxembourg S.A., ανώνυμη εταιρεία (société anonyme) που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Οι Ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λουξεμβούργου (Euro MTF market).
Το προϊόν της έκδοσης των νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας. Οι νέες ομολογίες βελτιώνουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη ρευστότητα της εταιρείας και ενισχύουν την χρηματοδοτική της διάρθρωση.
Ως Global Coordinators της συναλλαγής ενήργησαν οι Citigroup, Deutsche Bank, J.P. Morgan, Société Générale, ως Joint Book Runners οι Nomura, Alpha Bank και Eurobank και ως Co-managers οι Banca IMI, Berenberg και Geniki Bank.
Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Chief Financial Officer του Ομίλου INTRALOT, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη θερμή αποδοχή των Ομολoγιών μας από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με περισσότερους από 150 επενδυτές και funds στο Λονδίνο, το Παρίσι και την Φρανκφούρτη και μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αυξημένο ενδιαφέρον προς την INTRALOT. H σημαντική μείωση του επιτοκίου, καθώς και η αύξηση της διάρκειας στα επτά έτη καταδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει η επενδυτική κοινότητα τον Όμιλο INTRALOT και την προοπτική του".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης