Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P - Τεράστια η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας - Η βαθιά ύφεση, το τίμημα

S&P - Τεράστια η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας - Η βαθιά ύφεση, το τίμημα
Μισο-τελειωμένη δουλειά η παγκόσμια ανάπτυξη
Σε διψήφια ποσοστά ύφεσης μεταφράζεται το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, αποτιμώντας τον αντίκτυπο της αυστηρής λιτότητας που επιβλήθηκε στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας στα χρόνια της κρίσης.
"Το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής στην ευρωπαϊκή περιφέρεια κρίνεται εντυπωσιακό", υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Standard & Poor's, σε νέα, ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Global Economic Outlook: Unfinished Business" (Παγκόσμιο Οικονομικό Οutlook: Μισο-τελειωμένη δουλειά).
Όπως σημειώνουν, στη συνέχεια, οι αναλυτές της S&P, όσες από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχασαν μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς τους, τελικά κατόρθωσαν να ανακτήσουν μέρος της χαμένης αυτής ανταγωνιστικότητας μέσω των μέτρων λιτότητας που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις τους.

Μισο-τελειωμένη δουλειά η παγκόσμια ανάπτυξη
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P, η παγκόσμια ανάκαμψη αναμένεται να ισχυροποιηθεί περαιτέρω τόσο το 2014, όσο και το 2015.
Οι οικονομικές ανισορροπίες ωστόσο παραμένουν σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση των προκλήσεων για τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης