Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Τελεσφόρησαν οι δικαστικές πιέσεις - Στις 30 Απριλίου η ψηφοφορία της Βουλής για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τελεσφόρησαν οι δικαστικές πιέσεις - Στις 30 Απριλίου η ψηφοφορία της Βουλής για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Το πρώτο "κύμα" θα αφορά 4 βουλευτές της Χ.Α.
Στις 30 Απριλίου ορίστηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ενέργεια.
Ειδικότερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η ονομαστική ψηφοφορία θα αφορά την άρση της ασυλίας των βουλευτών Α. Γρέγου, Π. Ζησιμόπουλου, Α. Ματθαιόπουλου και Κ. Μπαρμπαρούση. Παράλληλα, θα εξεταστεί και η άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον, βουλευτή, Χ. Αλεξόπουλου.
Με επιστολή προς τις ειδικές ανακρίτριες, ο πρόεδρος της Βουλής, Ε. Μεϊμαράκης επισημαίνει πως η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.
Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χροηγήσει την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η συνεδρίαση για τους βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκο, Χ. Παππά, Γ. Γερμενή, Γ. Λαγού, Π. Ηλιόπουλο, Ν. Μίχου και του ανεξάρτητου Ε. Μπούκουρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης