Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης προσβλέπει η Πορτογαλία - «Όχι» στην προληπτική πιστωτική γραμμή

Σε «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης προσβλέπει η Πορτογαλία - «Όχι» στην προληπτική πιστωτική γραμμή
«Το κλίμα είναι αρκετά καλό και η ηρεμία στις αγορές ομολόγων αποτελεί σύμμαχο της ιβηρικής χώρας»
Σε μία «καθαρή» έξοδο από το μνημόνιο και το πρόγραμμα διάσωσης της τρόικα, προσβλέπει η Πορτογαλία, σύμφωνα με κορυφαίες πηγές της Κομισιόν.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Πορτογαλία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το πακέτο βοήθειας, δίχως να προστρέξει σε πρόσθετη βοήθεια.
Η τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης αναμένεται να εκταμιευτεί στα τέλη Ιουνίου. Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει διατυπώσει πως έως τις 5 Μαΐου, δηλαδή έως το επικείμενο Eurogroup, θα αποφασίσει εάν θα αξιώσει προληπτική πιστωτική γραμμή, η οποία θα βοηθήσει την Λισαβόνα στα πρώτα βήματα εξόδου στις αγορές.
«Δεν φαίνεται πως η Πορτογαλία θα ζητήσει προληπτική γραμμή» διαμηνύει αξιωματούχος της Κομισιόν. «Το κλίμα είναι αρκετά καλό και η ηρεμία στις αγορές ομολόγων αποτελεί σύμμαχο της ιβηρικής χώρας» επισημαίνει εν συνεχεία.
Να σημειωθεί πως εντός της εβδομάδας, η Πορτογαλία άντλησε για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια, 750 εκ. ευρώ από δημοπρασία 10ετούς ομολόγου. Μάλιστα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,6% , όταν το 2012 είχε αγγίξει ακόμη και το 15%.
Μάλιστα, το γεγονός πως ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, όπως αυτό της Γερμανίας, θα κληθούν να εγκρίνουν τυχόν αίτημα της Πορτογαλίας για παροχή πρόσθετης βοήθειας, αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης