ΝΔ - Επικίνδυνο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στόχος του Τσίπρα η αποσταθεροποίηση της οικονομίας

ΝΔ - Επικίνδυνο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Στόχος του Τσίπρα η αποσταθεροποίηση της οικονομίας
Σφοδρή επίθεση με αφορμή τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές
Την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, επαναλαμ΄βανει η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερa η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει με τη σειρά της ότι στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «η αποσταθεροποίηση της οικονομίας».
Μάλιστα τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με έναν μόνο στόχο: την αποσταθεροποίηση της οικονομίας, τη διάλυση της κοινωνίας και την απαξίωση των θυσιών του ελληνικού λαού! Ο ελληνικός λαός οφείλει, πλέον, να γνωρίζει ότι στις 25 Μαΐου επιλέγει είτε σταθερότητα και ανάπτυξη, είτε ΣΥΡΙΖΑ!».
Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ το τρίπτυχο των προγραμματικών θέσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ  συνοψίζεται στα ακόλουθα:
1.    Έξοδος από την Ευρωζώνη
2.    Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ
3.    Ανεμπόδιστη είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα.
Αναλύοντας αυτό το τρίπτυχο η Νέα Δημοκρατία, παραθέτει μία σειρά απόψεων που όπως υποστηρίζει έχουν στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τα ακόλουθα:
•    όχι μόνον δεν πρόκειται να δεχτούν «καμία θυσία για το ευρώ, αλλά και ότι «είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα τους στηρίξει», διευκρινίζοντας ότι δεν θα «υποταχθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι»
•    θα επιβάλουν Τραπεζικό σύστημα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, και παραδέχονται  ότι θα αυξήσουν τους  φορολογικούς συντελεστές  για τα υψηλά κέρδη (χωρίς να διευκρινίζουν  ποιο είναι το ύψος των υψηλών κερδών)
•    θα επιβάλουν «έντονα προοδευτική φορολογία εισοδήματος», «έλεγχο της κίνησης των κεφαλαίων», κατάργηση των «φορολογικών παραδείσων», αλλαγή της αναλογίας μεταξύ άμεσων και έμμεσων φόρων υπέρ των πρώτων,
•    θα αυξήσουν  τις δημόσιες επενδύσεις, κάνοντας  «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών» και αυξάνοντας τη «φορολόγηση στα  κέρδη των επιχειρήσεων, των μεγάλων περιουσιών και εισοδημάτων, της πολυτελούς κατανάλωσης» (χωρίς να διευκρινίζουν το ποσό που ορίζουν τη μεγάλη περιουσία και τα μεγάλα εισοδήματα)
•    θα «ακυρώσουν  όλες τις ιδιωτικοποιήσεις» (χωρίς να επισημαίνουν  πού θα βρουν τα χρήματα) και «θα αποκρούσουν  την απελευθέρωση των αγορών»…
•    Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι, εκτός από «γενναία μείωση των στρατιωτικών δαπανών», θα διεκδικήσει "Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό».
•    Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τις συνθήκες Frontex, Σέγκεν, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».
Η ανακοίνωση καταλήγει, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα του επιτρέψει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS