Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Τα μνημόνια και οι επιπτώσεις τους το διακύβευμα των εκλογών - Η κοινωνική ατζέντα βασικό θέμα και όχι η Θράκη

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) - Τα μνημόνια και οι επιπτώσεις τους το διακύβευμα των εκλογών - Η κοινωνική ατζέντα βασικό θέμα και όχι η Θράκη
Όταν ένα κόμμα λειτουργεί δημοκρατικά, κάποια στιγμή μπορεί να κάνει και λάθη, σημειώνει ο βουλευτής
Η κοινωνική ατζέντα πρέπει να είναι η βασική πολιτική ατζέντα των προσεχών εκλογών και όχι το θέμα της Θράκης, τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι τα μνημόνια και οι επιπτώσεις τους.
Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τα επακόλουθα αυτής, ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν «ένα κόμμα λειτουργεί δημοκρατικά κάποια στιγμή μπορεί να κάνει και λάθη».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, «όταν κάνεις λάθος πρέπει να μην πανικοβληθείς. Αν είσαι ένα δημοκρατικό κόμμα, πρέπει να αναγνωρίσεις το λάθος σου. Δεύτερον, θα πρέπει να το διορθώσεις. Το τρίτο είναι ότι ενώ έχεις αναγνωρίσει και έχεις διορθώσει το λάθος, να μην αφήσεις τον αντίπαλο, πίσω από αυτό το επιμέρους λάθος, να κρύψει το διακύβευμα των εκλογών και της πολιτικής αντιπαράθεσης που είναι τα μνημόνια, οι επιπτώσεις τους, το νέο μεσοπρόθεσμο».
Πρόσθεσε δε, ότι «το χειρότερο, όταν κάνεις ένα λάθος, είναι να αφήσεις τον πολιτικό σου αντίπαλο να αλλάζει την ατζέντα και να μιλά για τη Θράκη».
Η βασική πολιτική ατζέντα, σημείωσε ο κ. Στρατούλης, «είναι η κοινωνική ατζέντα. Εγώ δεν μπαίνω στα ζητήματα αν μπορούσε να μπει ή να μην μπει η Σαμπιχά. Δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές με επίκεντρο την αντιπαράθεση για τη Θράκη, από τη στιγμή που γνωρίζετε ότι το τούρκικο προξενείο κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κατεβάσει αμιγώς, ψηφοδέλτιο της μειονότητας».
Όσον αφορά την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «η υποψηφιότητα του κ. Γλέζου συζητιόταν πριν από 15 μέρες στο κόμμα μας. Πριν προκύψει θέμα με τις υποψηφιότητες στη Θράκη. Ο Μανώλης ο Γλέζος, ως γηραιότερος ευρωβουλευτής, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου και θέλει ο ίδιος να δώσει ένα μήνυμα. 1ον ότι δεν αντέχει ο ελληνικός λαός άλλο τις πολιτικές της λιτότητας και 2ον ότι κάτι μας χρωστάνε και ότι οφείλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τις οφειλές τους από το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης