Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κύπρος - Σε B την αναβάθμισε η Standard & Poor's, σταθερό outlook από τη Fitch – Ικανοποίηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Κύπρος - Σε B την αναβάθμισε η Standard & Poor's, σταθερό outlook από τη Fitch – Ικανοποίηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων
Στο Β αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση η S&P – Αναβάθμισε το outlook η Fitch
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου προχώρησε σήμερα ο οίκος Standard & Poor’s, ενώ ο οίκος Fitch αναβάθμισε το outlook της κυπριακής οικονομίας.
Οι δύο οίκοι κρίνουν θετική της έως τώρα εφαρμογή του προγράμματος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Ειδικότερα, ο Standard and Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση εγχώριου και ξένου μακροπρόθεσμου χρέους από Β- σε Β και επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις για εγχώριο και ξένο βραχυπρόθεσμο δανεισμό, με θετικό outlook.
O οίκος κάνει λόγο για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, σημειώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος στο 5,4% του ΑΕΠ το 2013 ξεπέρασε τις προσδοκίες. Για το 2014, ο οίκος εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 5% το 2014, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.
Ωστόσο προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως είναι η κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο οίκος εκτιμά ότι θα μπορούσε να δώσει θετική ώθηση στην ανάπτυξη και την ελκυστικότητα της Κύπρου για ξένες επενδύσεις.
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, προχώρησε σε αναβάθμιση του outlook της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο συνάλλαγμα από αρνητικό σε σταθερό και επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση στο Β-.
Παράλληλα αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμα αξιολόγηση σε εγχώριο νόμισμα στο Β- από CCC.
Καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση διαδραμάτισε, σύμφωνα με τη Fitch, η διαρκής πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης