Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Regling (ΕSM) - Τα επιτεύγματα της Ελλάδας οφείλονται στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης - Μέσω των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη

Regling (ΕSM) - Τα επιτεύγματα της Ελλάδας οφείλονται στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης - Μέσω των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη
Το συνολικό ποσό που έχει δανείσει μέχρι σήμερα ο EFSF στην Ελλάδα ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ
Την αισιοδοξία του για την πρόοδο που έχει συντελέσει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες εξέφρασε ο επικεφαλής του μόνιμου μηχανισμού της ΕΕ, του ESM, Klaus Regling.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του "Είμαι αρκετά αισιόδοξος από την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πρόγραμμα διάσωσης, όπως καταδεικνύει η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 και η επιστροφή στις αγορές ομολόγων. Τα επιτεύγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις".
Στο μεταξύ, ο EFSF ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την εκπλήρωση όλων των προαπαιτούμενων.
Μετά και τη σημερινή απόφαση για εκταμίευση, το συνολικό ποσό που έχει δανείσει ο EFSF στην Ελλάδα ανέρχεται στα 139,9 δισ. ευρώ.
Ακόμα δύο δόσεις 1 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν προαπαιτούμενες δράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης