Τελευταία Νέα
Bank Insider

Mε… βολές κατά του Κ. Καραμανλή ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ - Στη… ΝΔ η ευθύνη για το ξέσπασμα της κρίσης!

Mε… βολές κατά του Κ. Καραμανλή ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ - Στη… ΝΔ η ευθύνη για το ξέσπασμα της κρίσης!
Παράλληλα επιτίθεται και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον τυχοδιωκτικό και κατώτερο των περιστάσεων
Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ, εκτοξεύοντας βολές τόσο κατά του Κώστα Καραμανλή, καταλογίζοντας του την ευθύνη για την οικονομική κρίση, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις βασικές του κατευθύνσεις το σχέδιο προσδιορίζεται από  την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, τη συγκρότηση της «Ελιάς», τη στήριξη προοδευτικών περιφερειακών και δημοτικών σχημάτων και την πορεία του Κινήματος προς την «αναγέννηση», μέσα από τη «δικαίωσή» του.
Η κρίση, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας και των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή, που εκτίναξε και πολλαπλασίασε το έλλειμμα και εκδηλώθηκε στο υπέδαφος χρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών και στρεβλώσεων.
Το ΠΑΣΟΚ, τονίζεται, σήκωσε το τεράστιο βάρος μιας επιλογής που ήταν μονόδρομος για τη χώρα με όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις απέναντί του, μια επιλογή πατριωτικής ευθύνης και, έτσι, η Ελλάδα στάθηκε όρθια «με τη δική μας πολιτική και τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».
Για την έξοδο στις αγορές αναφέρεται ότι σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων και ότι γίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους και το χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται, συντελείται σε ένα πλαίσιο βιώσιμου χρέους εξ αιτίας της δανειακής σύμβασης του 2012 και του γενναίου κουρέματος που το συνόδευσε.
Παράλληλα καταλογίζει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και τυχοδιωκτική, καθώς «τη στιγμή της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης για να ολοκληρώσουμε το τόσο σημαντικό βήμα για οριστική έξοδο από τη κρίση παραμένει σε καταγγελτικό λόγο».
Και η στάση της ηγεσίας του θεωρείται ότι «είναι αδιέξοδη, ουσιαστικά αρνούμενη την έξοδο στις αγορές» και «επιλέγει τη συνέχιση της μνημονιακής συνταγής».
Σχετικά με τις ευρωεκλογές, τονίζεται ότι «διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα η εξέλιξη της Ευρωζώνης». Επίσης αναφέρονται και τα εξής:
•    Ο συντηρητικός συμβιβασμός του Μάαστριχτ και η πολιτική της μονομερούς λιτότητας σε συνθήκες ύφεσης οδηγήθηκαν στο ακραίο τους όριο.
•    Ο ευρωσκεπτικισμός, η επιστροφή στους εθνικούς προστατευτισμούς, η νεοσυντηρητική κυριαρχία θέτουν σε κίνδυνο το εγχείρημα.
Γι αυτό, τονίζεται, «απαιτείται μια πορεία δυναμικής επανεκκίνησης προς μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη με κυρίους στόχους:
•    Την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης σε προοδευτική κατεύθυνση.
•    Την ολοκληρωμένη επεξεργασία (τεχνική, κοινωνική, πολιτική) των κρίσιμων αποφάσεων.
•    Την προβολή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους.
Μάλιστα επισημαίνεται και ο ακροδεξιός κίνδυνος και αναφέρεται σχετικά:
«Εκμεταλλευόμενες την κρίση και τα αδιέξοδα καθώς και τον αυταρχισμό και την επιμονή στις αντιλαϊκές πολιτικές της συντηρητικής ευρωπαϊκής ηγεσίας οι διάφορες ακροδεξιές ομάδες εμφανίζουν αξιοσημείωτη άνοδο. Ο κίνδυνος, προστίθεται, είναι υπαρκτός και οφείλει να ενεργοποιήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης