Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης – Ποιες επιχειρήσεις αφορά και ποιες εξαιρούνται

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης – Ποιες επιχειρήσεις αφορά και ποιες εξαιρούνται
Μέχρι το τέλος του 2014 η ολοκλήρωση του πλαισίου αδειοδότησης
To σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, κατέθεσε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει στόχο το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει ολοκληρώσει πλήρως το πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων» επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης.
Όπως εξήγησε, στόχος είναι η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με ένα σύστημα αυτοσυμόρφωσης, η θέσπιση αντικειμενικών προτύπων και προδιαγραφών, η μετάθεση των ελέγχων από το στάδιο πριν την ίδρυση στο στάδιο μετά την λειτουργία της επιχείρησης. Επίσης θα γίνεται πιστοποίηση και από ιδιωτικούς φορείς για όποιον το επιθυμεί και δημιουργείται κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα για όλες τις αδειοδοτήσεις όπου θα γίνεται η αίτηση και θα είναι και μητρώο για όλες τις αδειοδοτήσεις.
Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη, το σχέδιο νόμου προβλέπει 12 πεδία εφαρμογών: έργα χερσαίων και εναέριων μεταφορών, υδραυλικά έργα, λιμενικά έργα, συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών, εξορυκτικές δραστηριότητες, τουριστικές πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υδατοκαλλιέργειες, βιομηχανικές και συναφείς εγκαταστάσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταφορά ενέργειας καυσίμων και χημικών ουσιών και ειδικά έργα και δραστηριότητες.

Ποιοι εξαιρούνται
Εξαιρούνται επιμέρους κατηγορίες που απαιτούν ειδικά καθεστώτα αδειοδότησης όπως οι ΑΠΕ και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Επίσης, έγινε εξορθολογισμός των ποινών σε σχέση με το αρχικό νομοσχέδιο μετά από τα αιτήματα της αγοράς χωρίς να αλλοιώνεται το πνεύμα του νόμου ώστε το πρόστιμο να δρα αποτρεπτικά, ενώ βελτιώνεται περαιτέρω το πλαίσιο για τα επιχειρηματικά πάρκα απλοποιώντας την ίδρυσή τους και τη λειτουργία των υφιστάμενων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης