Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Αδύνατη συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστινίους μετά τη συμφιλίωση Φατάχ - Χαμάς

Ισραήλ - Αδύνατη συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστινίους μετά τη συμφιλίωση Φατάχ - Χαμάς
Για εμπλοκή του σε πολιτική τρομοκρατία κατηγόρησε τον Αμπάς ο ισραηλινός ΥΠΕΞ, Αβ. Λίμπερμαν
Αδύνατη χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης με τους Παλαιστινίου ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Άβινγκτορ Λίμπερμαν, μετά τη συμφιλίωση Χαμάς και Φατάχ και τη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ισραηλινού ΥΠΕΞ σήμερα, Πέμπτη, το Ισραήλ θα πρέπει να επιμείνει να πιέζει ώστε να επαναληφθούν οι συνομιλίες με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αμπάς ότι εμπλέκεται σε «πολιτική τρομοκρατία» και ότι προχώρησε σε συμφωνία με τη Χαμάς προκειμένου να ματαιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Το Ισραήλ και η Δύση θεωρούν τη Χαμάς τρομοκρατική ομάδα.
Σημειώνεται ότι οι παλαιστινιακές φατρίες έχουν χωρίσει από τότε που η Χαμάς κατέλαβε τη Λωρίδα της Γάζας από τις δυνάμεις του Αμπάς το 2007.
Ακόμη παραμένει ασαφές πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί το σχέδιο ενότητας, όταν οι παρελθούσες προσπάθειες έχουν αποτύχει επανειλημμένως.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους καταδίκασαν χθες τη συμφωνία, ενώ και το Ισραήλ ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ ισραηλινών και παλαιστίνιων διαπραγματευτών για τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης