Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Kraemer (Standard & Poor's) - Μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα – Απέχει από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά τη σημαντική πρόοδο

tags :
Kraemer (Standard & Poor's) - Μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα – Απέχει από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά τη σημαντική πρόοδο
Η Ελλάδα απέχει αρκετά από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει, εκτιμά ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων της Standard & Poor’s, Moritz Kraemer.
«Η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ και η οικονομία βρίσκεται σχεδόν τρεις μήνες πίσω», σημειώνει ο Kraemer, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
Τονίζει ωστόσο ότι αυτό δεν αναιρεί τα όσα μέχρι στιγμής έχει επιτύχει η Ελλάδα, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Ως εκ τούτου η S&P διατηρεί σε βαθμίδα υψηλής επισφάλειας την Ελλάδα.
Ο Kraemer τόνισε ότι την τελευταία τριετία, παρατηρείται έντονη μεταβλητότητα στην τιμολόγηση των ελληνικών κρατικών τίτλων στις αγορές.
Όπως εξήγησε, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αποτιμώνται σε επίπεδα κυμαίνονται από την αποτίμηση κινδύνου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη μέχρι και την επαναφορά τους, σχεδόν σε προ κρίσης επίπεδα.
Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς με προσοχή τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας, θα εντοπίσει μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν πριν την κρίση, υπογραμμίζει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης