Πολιτική

Νέα τερτίπια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! - Υποψήφιος... θαυμαστής των Γκρίζων Λύκων

Νέα τερτίπια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! - Υποψήφιος... θαυμαστής των Γκρίζων Λύκων
Παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αχμέτ Κουρτ που είχε επαφές με τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων
(upd) Τα προβλήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις υποψηφιότητες είτε για τις ευρωεκλογές είτε για τις περιφερειακές δεν έχουν τελειωμό και μετά το σάλο με την υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν και τις περίεργες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Δημήτρη Χριστόπουλου για τη Θράκη ήρθε να προστεθεί κι άλλο ένα πρόβλημα.
Ειδικότερα έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η υποψηφιότητα του Αχμέτ Κουρτ για σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αναγκάζοντας τον τελικά να παραιτηθεί.
Ο Αχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και στηρίζει ανοιχτά το εθνικιστικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Θράκη.
Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης που δημοσίευσε και φωτογραφία του με τον ηγέτη του τουρκικού φασιστικού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσέλ, οι λεγόμενοι Γκρίζοι Λύκοι.
Μάλιστα σε γραπτή ανακοίνωση του ο Αχμέτ Κουρτ έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και υπογράμμισε ότι «επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας».

O ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι η στάση του Αχμέτ Κουρτ δεν συμβάδιζε με την πάγια θέση του κόμματος η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.
Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπογράμμιζαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.
Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αναφέρεται.
«Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν», σχολίαζαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη ενημέρωση: 18:15

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης