Τελευταία Νέα
Διεθνή

Commerzbank: Σε 10 δισ ευρώ τα οφειλόμενα χρέη προς την γερμανική κυβέρνηση

tags :
Commerzbank: Σε 10 δισ ευρώ τα οφειλόμενα χρέη προς την γερμανική κυβέρνηση
Ποσό ύψους 10 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η γερμανική τράπεζα Commerzbank, για να μπορέσει να ξεπληρώσει την κρατική ενίσχυση που δέχθηκε. Στις επόμενες μέρες αναμένεται να αναγγείλει η τράπεζα τα σχέδιά της για την πώληση νέων μετοχών και τίτλων, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι τα σχέδια αυτά της τράπεζας δεν έχουν οριστικοποιηθεί και μπορεί να αλλάξουν. Η Commerzbank ενδέχεται να ανακοινώσει τα σχέδιά της για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά την ετήσια γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, όπου και θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για αυτή την κίνηση.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Διευθυντής Οικονομικών της Commerzbank, Eric Strutz, τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι η τράπεζα σκοπεύει να εξαγοράσει μέσα στο 2011 ένα «σημαντικό» μερίδιο ύψους 16,2 δισ. ευρώ, που έλαβε από το κεφάλαιο διάσωσης, γνωστό ως Soffin, της γερμανικής κυβέρνησης. Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε μερίδιο της τράπεζας σε ποσοστό 25% κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης