Τελευταία Νέα
Οικονομία

K. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Διαπλασιασμός κονδυλίων για την καινοτομία - Σε πέντε άξονες η ενίσχυσή της

K. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Διαπλασιασμός κονδυλίων για την καινοτομία - Σε πέντε άξονες η ενίσχυσή της
Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου μοντέλου ανάπτυξης, τόνισε ο υπουργός
Διπλασιασμό των κονδυλίων προς την καινοτομία από το 4% στο 8% του προϋπολογισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Καινοτομίας, σημειώνοντας πως η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα του νέου μοντέλου ανάπτυξης.
Η στρατηγική για την καινοτομία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εισήγηση που έλαβε το υπουργείο από τον Ισραηλινό Οργανισμό YOZMA, σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχει πέντε άξονες:
• ενίσχυση του θεσμού του Venture Capital,
• θεσμοθέτηση στην Ελλάδα αυτού που λέγεται στα αγγλικά "Chief Technology Officer", ενός συντονιστή για θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας σε κεντρικό επίπεδο
• δημιουργία και στελέχωση γραφείων μεταφοράς τεχνογνωσίας στα πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να διευκολυνθεί η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή
• προώθηση των λεγόμενων «θερμοκοιτίδων» επιχειρήσεων, προκειμένου να στηριχθεί στην πράξη η νεανική και νεοφυής επιχειρηματικότητα, πράγμα που θα γίνει από το νέο ΕΣΠΑ
• παροχή κινήτρων για να υπάρξει και στην Ελλάδα, το σύστημα αυτό που είναι γνωστό διεθνώς ως «Επιχειρηματικοί Άγγελοι», (Business Angels) που είναι ένας θεσμός που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Όπως επσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, «προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί θεωρούμε την καινοτομία βασικό πυλώνα της νέας ελληνικής οικονομίας, της οικονομίας που θα αναγεννηθεί μέσα από τα προβλήματα της κρίσης.
»Αυτός είναι και ο λόγος που με κατεύθυνση του ίδιου του πρωθυπουργού στο καινούργιο ΕΣΠΑ θα διπλασιαστούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για την καινοτομία από το 4% του συνολικού προϋπολογισμού που ήταν μέχρι σήμερα, στο 8%», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης