Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Tραυματισμοί Παλαιστινίων σε ταραχές στην πλατεία των Τζαμιών, στην Ιερουσαλήμ

tags :
Ισραήλ - Tραυματισμοί Παλαιστινίων σε ταραχές στην πλατεία των Τζαμιών, στην Ιερουσαλήμ
Παλαιστίνιοι πέταξαν «πέτρες και κροτίδες» στην αστυνομία όταν αυτή άνοιξε τις πύλες της πλατείας σε εβραίους επισκέπτες
Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα, Μ. Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ταραχών στην Πλατεία των Tζαμιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Όπως επισήμανε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Παλαιστίνιοι πέταξαν «πέτρες και κροτίδες» στην αστυνομία όταν αυτή άνοιξε τις πύλες της πλατείας σε εβραίους επισκέπτες.
Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και απέκλεισε τον χώρο σε εβραίους επισκέπτες, αφού προηγουμένως πολλοί μεταξύ αυτών είχαν κάνει το γύρο της πλατείας στην οποία βρίσκεται ο «Θόλος του Βράχου» και το τέμενος Αλ-Ακσα.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε δεκάδες Παλαιστίνιους τραυματισμένους από πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Κατόπιν μπήκαν στο τέμενος Αλ-Ακσα γνωρίζοντας ότι εκεί δεν μπορούσαν να συλληφθούν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η ηρεμία επανήλθε στην πλατεία και καμιά αστυνομική δύναμη δεν παρέμεινε στον χώρο αυτό.
Τόνισε ακόμη ότι σε ξεχωριστό περιστατικό, σε άλλο σημείο της Παλιάς Πόλης της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρες που έριχναν Παλαιστίνιοι.
Σημειώνεται ότι η πλατεία των Τζαμιών, την οποία οι Εβραίοι ονομάζουν «Όρος του Ναού», είναι ιερός τόπος για το Ισλάμ, όπως και για τον Ιουδαϊσμό και πηγή εντάσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων, σχεδόν καθημερινά.
Κάτω από την πλατεία υπάρχει το «Τείχος των Δακρύων», ιερός τόπος για τους εβραίους.
Οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να επισκέπτονται την πλατεία, αλλά οι εβραίοι δεν επιτρέπεται να προσεύχονται εκεί.
Ωστόσο εθνικιστές εβραίοι, διεκδικώντας το δικαίωμα της προσευχής σε αυτό το χώρο, προσπαθούν συχνά να εισέλθουν σε αυτήν.
Οι εβραίοι γιορτάζουν από το βράδυ της Δευτέρας και για οκτώ ημέρες το Πάσχα, σε ανάμνηση της εξόδου των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης