Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Επανέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι
Διερευνάται η δυνατότητα επέκτασης των ειρηνευτικών συνομιλιών και περάν της 29ης Απριλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία
Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, οι διαπραγματευτές Ισραήλ και Παλαιστίνης σε μια προσπάθεια να επεκτείνουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες πέραν της 29ης Απριλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν παρά την έντονη δυσφορία του Ισραήλ, εξαιτίας της δολοφονίας ενός πρώην ισραηλινού αστυνομικού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Μ. Δευτέρα, και του τραυματισμού της γυναίκας και του παιδιού του.
Οι δύο πλευρές εργάζονται προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να επεκταθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις σε μια περίοδο μηνών μετά το πέρας της 29ης Απριλίου», ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με τον θάνατο του πρώην ισραηλινού αστυνομικού, ο εκπρόσωπος του Στ. Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντάσεις.
Σημειώνεται ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις βρέθηκαν ένα βήμα πριν την κατάρρευση αυτό τον μήνα, όταν το Ισραήλ αρνήθηκε να εκπληρώσει υπόσχεσή του για την απελευθέρωση Παλαιστίνιου φυλακισμένου, ζητώντας εγγυήσεις από την παλαιστινιακή ηγεσία ότι θα συνέχιζε τις συνομιλίες και μετά το πέρας της προθεσμίας.
Ως απάντηση η παλαιστινιακή πλευρά προχώρησε ζήτησε την ένταξη των Παλαιστινίων σε 15 διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς συμβάσεις, κάτι που το Ισραήλ εξέλαβε ως ένα ακόμη βήμα για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης