Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Διπλό μήνυμα τoυ DBRS στην ευρωπαϊκή περιφέρεια – Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-» της Ιταλίας και της Ισπανίας – «Αρνητικό» το outlook

Διπλό μήνυμα τoυ DBRS στην ευρωπαϊκή περιφέρεια – Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Α-» της Ιταλίας και της Ισπανίας – «Αρνητικό» το outlook
Xρέος και αδύναμη ανάπτυξη τα κοινά, μελανά σημεία
Την αξιολόγηση «Α-» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας και της Ισπανίας, επιβεβαίωσε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.
Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε το outlook και των δύο χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε «αρνητικό».
Όσον αφορά την Ιταλία, ο DBRS επισημαίνει πως η επιβεβαίωση της αξιολόγησης «Α-» αντανακλά την ισχυρή δέσμευση της κυβέρνησης για προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Παράλληλα, στα θετικά της ιταλικής αξιολόγησης συγκαταλέγεται η ευελιξία στην εξυπηρέτηση του χρέους αλλά και η ποικιλόμορφη, ισχυρή οικονομία.
Βέβαια, ψεγάδι για την Ιταλία συνιστά ο χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης, το υψηλό επίπεδο χρέους και η πολιτική αστάθεια.
Όσον αφορά την Ισπανία, ο DBRS επισημαίνει πως η  επιβεβαίωση της αξιολόγησης «Α-» αντανακλά τη μακρο-οικονομική σταθερότητα της χώρας. Ειδικότερα, η Ισπανία έχει επιτύχει σύμφωνα με τον καναδικό οίκο αξιολόγησης, μία μερική σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, μία βελτίωση των συνθηκών εξόδου στις αγορές αλλά και μία υψηλή ροή εισροών κεφαλαίων. Ωστόσο, παρά τις θετικές ενδείξεις, οι κίνδυνοι παραμένουν σε επίπεδο ανάπτυξης, ανεργίας και δημοσιονομικών ελλειμμάτων.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης