Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές - Πώς κατανέμονται οι έδρες
Πρώτη δύναμη φαίνεται να αναδεικνύεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (28,5%), ακολουθούμενο κατά πόδας από τους Σοσιαλδημοκράτες (27,7%)
Σε πρώτη δύναμη φαίνεται ότι θα αναδειχθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καταλαμβάνοντας την πλειοψηφία των εδρών στην Ευρωβουλή, με βάση τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα και βασίζονται σε δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι στιγμής ευρήματα των δημοσκοπήσεων, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να συγκεντρώνει το 28,5% και 214 έδρες, ακολουθούμενο κατά πόδας από τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι φαίνεται να συγκεντρώνουν το 27,7% και 208 έδρες.
Ακολουθούν η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, η οποία φέρεται να συγκεντρώνει το 7,99% και 60 έδρες, η Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά με 6,79% και 51 έδρες, οι Πράσινοι με 5,85% και 44 έδρες, οι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές με 5,46% και 41 έδρες και τέλος, η Ευρώπη για Ελευθερία και Δημοκρατία, η οποία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 3,85% και 29 έδρες.
Ακόμη, ένα ποσοστό 8,79% πάει σε ανεξάρτητους ευρωβουλευτές και άλλους μικρότερους σχηματισμούς, το ποσοστό των αναποφάσιστων φθάνει το 5,06%.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά που ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο συνεργάζεται με την TNS Opinion, δεν αποτελούν δημοσκόπηση, αλλά καταγραφή της σημερινής κατάστασης της κοινής γνώμης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. για τις ευρωεκλογές του 2014.
Αποτελούν αποτέλεσμα επεξεργασίας των εβδομαδιαίων ευρωπαϊκών και εθνικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., ενώ για τον υπολογισμό των εδρών κάθε πολιτικής ομάδας σε κάθε κράτος-μέλος λαμβάνεται υπόψη ο εθνικός εκλογικός νόμος κάθε κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης