Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την έξοδο στις αγορές - Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε

Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Η κυβέρνηση λέει ψέματα για την έξοδο στις αγορές - Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε
Καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ - Πατάει σε δύο βάρκες διαμηνύει ο κ. Κουτσούμπας
Με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.
«Πρόκειται για μια σημαντική μάχη, την οποία δίνουμε ενιαία παντού, σε όλη τη χώρα, με στόχο να ισχυροποιηθούν αποφασιστικά, μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ» τόνισε.
Αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, ο Δημήτρης Κουτσούμπα ανέφερε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε» και πρόσθεσε:
«Αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του».
«Η κυβέρνηση λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και συμπλήρωσε:
«Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με κοινωνική δικαιοσύνη, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στρατηγικά ζητήματα».
 «Ο λαός, η νεολαία, όλοι και όλες πρέπει να απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την εγκληματική οργάνωση των ναζί, τη Χρυσή Αυγή. Κανένας Έλληνας και Ελληνίδα, εργάτης, άνεργος, υπάλληλος, επαγγελματίας, αγρότης, επιστήμονας, φοιτητής και σπουδαστής δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ύπουλη προπαγάνδα που προβάλλει αυτούς τους θρασύδειλους εγκληματίες σκοταδιστές. Να απομονωθούν ακόμα περισσότερο και εκλογικά και πολιτικά παντού.
Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά περίσταση σε βάρος του λαϊκού κινήματος» είπε.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης συνειδητής εξαπάτησης».
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων, σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ. Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο μνημόνιο των μνημονίων, το Μάαστριχτ, και μετά να λες δεν είδα, δεν κατάλαβα!
Είναι κόμμα που πατάει σε δύο βάρκες: Από τη μια σηκώνει ακόμα και «κόκκινες παντιέρες», κατά περίσταση και ακροατήριο, ψαρεύοντας την ιστορική διαδρομή αγωνιστών, ακυρώνοντας τη βαθύτερη ουσία της διαδρομής τους και από την άλλη αγωνιά μαζί με τους βιομήχανους για την υγεία των κερδών τους.
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι κοινός τόπος να εκφράσουν τώρα την αντίθεση τους στην ΕΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καταδίκη των κομμάτων που κλείδωσαν το λουκέτο των μαγαζιών τους!», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης