Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Royal Bank of Scotland - H Eλλάδα θα βγει δύο φορές ακόμη στις αγορές εντός του 2014

Royal Bank of Scotland - H Eλλάδα θα βγει δύο φορές ακόμη στις αγορές εντός του 2014
Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τουλάχιστον δύο φορές ακόμη μέχρι το τέλος του 2014 προβλέπει η Royal Bank of Scotland, καλωσορίζοντας τη σημερινή έκδοση του 5ετούς ομολόγου.
"Θεωρούμε πως η Ελλάδα θα βγει τουλάχιστον δύο φορές ακόμη στις αγορές φέτος", σχολιάζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Ταυτόχρονα η Royal Bank of Scotland τοποθετεί στα 8 δισ. ευρώ το ποσό που θα κατορθώσει να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από τις αγορές κατά το τρέχον έτος.
"Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει την Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα", διαμηνύει η βρετανική τράπεζα, επισημαίνοντας επί της ουσίας πως η επιστροφή στις αγορές αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα "χέρια" της ελληνικής κυβέρνησης στον επόμενο γύρο διαβουλεύσεων με τους δανειστές.
"Η Ελλάδα κινείται σε τροχιά αντεπίθεσης για την έξοδο από την ύφεση, όπως προκύπτει από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου", δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Michael Leister, αναλυτής της γερμανικής Commerzbank.
"Δεν πρόκειται για μία ιδιαίτερα φθηνή έκδοση, αλλά η Ελλάδα κινείται στο σωστό δρόμο και δείχνει ότι η κρίση χρέους έχει υποχωρήσει σημαντικά", τόνισε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης