Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toυρκία - Παραμένει ύπο απαγόρευση το Youtube - Για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι δικαστικές αρχές

Toυρκία - Παραμένει ύπο απαγόρευση το Youtube - Για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάνουν λόγο οι δικαστικές αρχές
Η τουρκική κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (BTK) ανακοίνωσε ότι δεν θα τερματίσει τον αποκλεισμό του YouTube, παρά τις δικαστικές αποφάσεις για άρση της απαγόρευσης
Παραμένει η απαγόρευση του YouTube στην Τουρκία η οποία επιβλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση παράνομων ηχογραφήσεων άκρως απόρρητων συνομιλιών σχετικών με την ασφάλεια της χώρας, παρά την αντίθετη απόφαση των δικαστικών αρχών.
Οι αρχές επέβαλαν την απαγόρευση του YouTube στις 27 Μαρτίου, πριν από τις τοπικές εκλογές, έπειτα από εβδομάδες διαρροών στο Διαδίκτυο ηχογραφημένων συνομιλιών που φέρονται να αποκάλυπταν διαφθορά στο στενό περιβάλλον του Tούρκου Πρωθυπουργού, Tayip Erdogan.
Η τουρκική κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών (BTK) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα τερματίσει τον αποκλεισμό του YouTube, παρά τις δικαστικές αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης.
Η πρόσβαση στο Twitter είχε επίσης αποκλεισθεί μέχρι που το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα πως ο συγκεκριμένος αποκλεισμός παραβιάζει το νόμο.
Την περασμένη Παρασκευή, πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Άγκυρα αποφάνθηκε πως η απαγόρευση του YouTube παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και έδωσε εντολή να αρθούν οι περισσότεροι από τους περιορισμούς, επικαλούμενο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Στη θέση των περιορισμών αυτών, απέκλεισε την πρόσβαση σε 15 συγκεκριμένα βίντεο.
Παρά την προσφυγή ενός εισαγγελέα κατά της άρσης της απαγόρευσης, η οποία κατατέθηκε με την επίκληση λόγων κρατικής ασφαλείας, ανώτερο δικαστήριο της Άγκυρας αποφάνθηκε την Τετάρτη κι αυτό υπέρ της άρσης της γενικής απαγόρευσης του YouTube.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης