Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυσαρεστημένη η Μ. Γιαννάκου με τη ΝΔ - «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής - Έχω να μιλήσω με τον Σαμαρά 1,5 χρόνο»

Δυσαρεστημένη η Μ. Γιαννάκου με τη ΝΔ - «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής - Έχω να μιλήσω με τον Σαμαρά 1,5 χρόνο»
Για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι»...
Η Μαριέτα Γιαννάκου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου.
Ερωτηθείς για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά, η τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο.
Διευκρίνισε ότι για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι».
Παράλληλα η ευρωβουλευτής άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την απόφαση να υιοθετήσουν τη σταυροδοσία.
Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, το σύστημα του σταυρού προτίμησης είναι «κατ΄επίφαση» δημοκρατικό, καθώς «επιτρέπει σε ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου να έχουν βαρύνουσα γνώμη για ευρωπαϊκά θέματα».
«Η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας που απαιτούν οι ευρωεκλογές. Δεν είναι δημοκρατικά πράγματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης