Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές - Νωπές οι μνήμες από το PSI - Tι δηλώνουν BlackRock, Kleinwort, Lombard Odier

Επιφυλακτικοί οι αναλυτές για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές - Νωπές οι μνήμες από το PSI - Tι δηλώνουν BlackRock, Kleinwort, Lombard Odier
Αγοραστές του ελληνικού χρέους θα είναι πιθανότατα οι επενδυτές που διψούν για περιπέτειες...
Διχασμένοι εμφανίζονται οι αναλυτές για την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.
"Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη", σχολιάζει μονολεκτικά ο Rick Rieder, διευθυντικό στέλεχος της BlackRock.
"Η ευρύτερη διάθεση των επενδυτών θα είναι επιφυλακτική απέναντι στην έκδοση ελληνικών ομολόγων", σχολιάζει από την πλευρά του ο Fadi Zaher, της Kleinwort Benson.
Σύμφωνα με τον Benson "οι μνήμες της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι ακόμη νωπές. Αγοραστές του ελληνικού χρέους θα είναι πιθανότατα οι επενδυτές που διψούν για περιπέτειες".
"Το ελληνικό χρέος παραμένει εξαιρετικά υψηλό, φτάνοντας στα επίπεδα του 180% του ΑΕΠ. Πρόκειται για χρέος υψηλότερο και από τα επίπεδα που συναντά κανείς στις αναδυόμενες αγορές", επισημαίνει, με τη σειρά του ο Salman Ahmed, της Lombard Odier Investment Managers.
"Μπορούμε να πετύχουμε ίδιες αποδόσεις από αρκετά ισχυρότερες χώρες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα επίπεδα του δημοσίου χρέους", προσθέτει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης