Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με αυτόφωρο απειλούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αν προχωρήσουν εκ νέου σε χρήση προϊόντων υποκλοπής

Με αυτόφωρο απειλούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αν προχωρήσουν εκ νέου σε χρήση προϊόντων υποκλοπής
Ο κ. Δένδιας ζήτησε νωρίτερα από την εισαγγελέα Kουτζαμάνη να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού
(upd)Με αυτόφωρο απειλεί τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Άρειος Πάγος, αν επαναληφθεί η χρήση προϊόντων υποκλοπής και μέσω αυτού «ασκήσουν μορφή βίας» με αποδέκτες πολιτικούς ή πολιτικά κόμματα.
Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.
Η Εισαγγελέας ζητά με έγγραφό της να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Τάκης Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατα βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.
Επίσης, ζητείται η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλεται πως "εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία.
Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα".
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews, αναφορά με δημοσιεύματα σχετικά με τα βίντεο που φέρεται να κατέχουν μέλη της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Ο κ. Δένδιας στη συνοδευτική του επιστολή ζητά από την εισαγγελέα να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.
Η επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης:
«Κυρία Εισαγγελεύ,
Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.
Με τιμή,
Νίκος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δένδιας και η Κουτζαμάνη είχαν στοχοποιηθεί από τον Μπαλτάκο κατά τις συνομιλίες του και συνακόλουθες αποκαλύψεις τους με τον Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Λόγω αυτής της εξέλιξης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως θα κινηθεί η Κουτζαμάνη....εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολιτικής ηγεσίας ή της δικαιοσύνης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης