Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank – «Βουτιά» έως και 30% στον S&P 500 – Τον τελευταίο μήνα του 2014 η βίαιη διόρθωση – Προτείνει στροφή στα ομόλογα

tags :
Saxo Bank – «Βουτιά» έως και 30% στον S&P 500 – Τον τελευταίο μήνα του 2014 η βίαιη διόρθωση – Προτείνει στροφή στα ομόλογα
"Ήρθε η ώρα της διόρθωσης"
«Βουτιά» έως και 30% «βλέπει» για τον S&P 500 ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Steen Jakobsen, ο S&P 500 αρχικά, θα αγγίξει τις 1.900 – 1.950 μονάδες και έπειτα, θα υποστεί μία ραγδαία πτώση. Αν και ο S&P 500 διαπραγματεύεται τώρα στις 1.888 μονάδες, αυτό δεν σημαίνει πως η «βουτιά» θα συμβεί γρήγορα.
«Η διόρθωση δεν αναμένεται τον επόμενο μήνα ή το επόμενο 3μηνο. Αναμένεται για αργότερα αφενός, εντός του 2014 αφετέρου» εξηγεί χαρακτηριστικά. «O S&P 500  διαθέτει περιθώριο ανόδου της τάξης του 5% ακόμη. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες του 2014, θα επέλθει μία βίαιη βουτιά της τάξης του 30%» διατείνει εν συνεχεία.
Παράλληλα, προτρέπει τους επενδυτές να αποσύρουν τις τοποθετήσεις τους από τις μετοχές και να επιστρέψουν στα ομόλογα και ειδικότερα, στα αμερικανικά και τα γερμανικά.
Όπως υποστηρίζει ο Steen Jakobsen, η πρώτη διόρθωση έπειτα από το κραχ του 2008, επήλθε στα commodities. Η επόμενη διόρθωση όμως, θα επέλθει στις μετοχές. Από την έναρξη του προγράμματος QE της Fed, εξηγεί ο οικονομολόγος της Saxo Bank, οι μετοχές διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.
Ήρθε η ώρα της διόρθωσης, συμπληρώνει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης