Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Παρέμβαση τραπεζιτών – Λάθος επιλογή ο Στουρνάρας, αντιθεσμικό και ασυμβίβαστο o ΥΠΟΙΚ να γίνει διοικητής της ΤτΕ

Παρέμβαση τραπεζιτών – Λάθος επιλογή ο Στουρνάρας, αντιθεσμικό και ασυμβίβαστο o ΥΠΟΙΚ να γίνει διοικητής της ΤτΕ
Ηχηρή παρέμβαση τραπεζιτών που τάσσονται κατά της έλευσης του Στουρνάρα στην ΤτΕ
Αντιθεσμική κίνηση, που θα προκαλέσει μεγάλες τριβές και εντάσεις θεωρούν κορυφαίοι έλληνες τραπεζίτες τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η παρέμβαση δύο κορυφαίων τραπεζιτών είναι ξεκάθαρη και ομόφωνη «είναι αδιανόητο υπουργός Οικονομικών να αναλάβει την διοίκηση της ΤτΕ θα πρόκειται για μια αντιθεσμική ενέργεια που θα ζημιώσει τον κλάδο γιατί ο Στουρνάρας είναι πολιτικό πρόσωπο και ως πολιτικό πρόσωπο θα δεχθεί ισχυρότατες βολές, τις οποίες θα πληρώσει ο τραπεζικός κλάδος.
Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη θεσμική αρχή και οποιαδήποτε ταύτιση με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική θα είναι ξεκάθαρο λάθος.
Ο Στουρνάρας επιχείρησε ένα μεγάλο έργο στο ΥΠΟΙΚ αλλά η εμμονή του να αναλάβει την ΤτΕ θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τράπεζες»
Οι τραπεζίτες κατά τρόπο ξεκάθαρο παρεμβαίνουν θέτοντας θέμα ασυμβίβαστου μεταξύ ΥΠΟΙΚ και διοικητή της ΤτΕ.
Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς οι δύο ρόλοι υπουργού Οικονομικών και διοικητή Κεντρικής Τράπεζας δεν συνδέονται.
Η κυβέρνηση αν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο του βολέματος των φίλων θα έχει παραβιάσει για μια ακόμη φορά την νομιμότητα.
Οι τραπεζίτες δεν έχουν προσωπική αντιδικία με τον Στουρνάρα αλλά θεωρούν ότι ο Στουρνάρας δεν κάνει για την ΤτΕ γιατί είναι ασυμβίβαστο και αντιθεσμικό με τον τωρινό του ρόλο ως υπουργού Οικονομικών.
Συν τοις άλλοις ακόμη και στην περίπτωση της Κύπρου διαπιστώνει κανείς ότι ουδέποτε ΥΠΟΙΚ έγινε κεντρικός τραπεζίτης.
Είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες και η Ελλάδα δεν θα πρέπει προκλητικά να παραβλέψει τον ηθικό και λογικό κώδικα που ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
Ο Γ. Στουρνάρας διαπράττει σοβαρότατο ατόπημα  καθώς κατά τρόπο απαράδεκτο προσπαθεί να φάει την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου που επιτέλεσε τόσο αποτελεσματικά το έργο αναδιάρθρωσης του ελληνικού banking.
Το ατόπημα αυτό μόνο και μόνο για να διασφαλίσει 6 χρόνια παραμονής στην ΤτΕ δηλαδή για να παραμείνει δημόσιος υπάλληλος είναι προκλητικό και αποδεικνύει ότι η φιέστα του Eurogroup είχε στόχο της προσωπικές του επιδιώξεις.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για την και με την προσωπική αντζέντα.....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης