Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Στόχος να μην χρησιμοποιηθεί το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ - Ο Σαμαράς θα κρίνει ποιος θα πάει στην ΤτΕ

tags :
Γ. Στουρνάρας (ΥΠΟΙΚ) - Στόχος να μην χρησιμοποιηθεί το κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ - Ο Σαμαράς θα κρίνει ποιος θα πάει στην ΤτΕ
Επιστρέφει η εμποιστοσύνη στις ευρωτράπεζες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Ecofin
(upd)H τραπεζική ένωση και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, βρέθηκαν  στο επίκεντρο της σημερινής δεύτερης συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα, της οποίας προήδρευσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο για επιστροφή της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι στόχος είναι να μην χρησιμοποιηθεί το κεφαλαιακό απόθεμα των 11 δισ. ευρώ του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών να καλυφθούν από ιδιωτικά κεφάλαια.
Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αν αυτό υλοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό τότε τα 11 δισ. του ΤΧΣ,  θα μειώσουν το ελληνικό χρέος
Ερωτώμενος αν θα μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, αρκέστηκε απλώς να απαντήσει ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση» και το μέλλον του είναι υπόθεση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση, όσον αφορά τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των τραπεζών, ενόψει της έναρξης της νομοθετικής διαδικασίας. 
Η ελληνική Προεδρία πέτυχε πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών, η οποία επιβεβαιώθηκε από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ στις 27/03/2014 και επιτρέπει στο Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν τη νομοθετική πρόταση στην Ολομέλειά του πριν λήξει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι ώστε ο Κανονισμός να μπορέσει στη συνέχεια να υιοθετηθεί επίσημα από το Συμβούλιο.
«Με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των Τραπεζών» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews
Το πρώτο θέμα συζήτησης είναι η Δομική Μεταρρύθμιση του Τραπεζικού Συστήματος και βασίζεται στην παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με διαρθρωτικά μέτρα βελτίωσης της αντοχής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις για την Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την Ελληνική Προεδρία, λόγω της σημασίας της ως προϋπόθεσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αύξησης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και της διασφάλισης της οικονομικής σταθερότητας.
Οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με παρουσίαση από την Επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του, περιλαμβάνονται επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.

Πρώτη ενημέρωση: 10:01, Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης