Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ.Παιδείας – Ανακοινώνει τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Υπ.Παιδείας – Ανακοινώνει τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Εκτιμάται ότι θα ανέρχονται σε 70.000

Τον αριθμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονικά πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα το πρωί το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να είναι μειωμένος κατά 4% στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ενώ αύξηση έως και 5% αναμένεται στις σχολές Θετικών Επιστημών και στα Πολυτεχνεία.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι εισακτέοι θα είναι εφέτος 58.295 στη γενική σειρά των εφετινών τελειοφοίτων λυκείου, αριθμός που θα προσαυξηθεί τελικά κατά περίπου 11.000 με 12.000 άτομα από άλλες ειδικές κατηγορίες εξεταζομένων (κατηγορία 10% που κάνει χρήση παλαιότερης βαθμολογίας, στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές κ.ά.).
Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων αναμένεται με όλες τις ειδικές κατηγορίες να φτάσουν τις 70.000. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 80.000 υποψήφιοι.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν εφέτος στις 27 Μαΐου, ενώ οι βάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα ανακοινωθούν όπως κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης