Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μήνυμα Παπούλια για την 25η Μαρτίου - "Η οριστική έξοδος από την κρίση εξαρτάται από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης"

tags :
Μήνυμα  Παπούλια για την 25η Μαρτίου -
"H Kύπρος 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη και οι αδερφοί μας Κύπριοι δοκιμάζονται σκληρά λόγω της οικονομικής κρίσης"
"Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το αν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου", τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
"Τα ζητούμενα είναι απασχόληση, ρευστότητα, ένα κράτος αποτελεσματικό και δίκαιο, ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας παντού. Η εκπλήρωση θεμελιωδών στόχων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν είναι απλώς μια δυνατότητα, είναι καθήκον απέναντι στη νέα γενιά που αδικήθηκε πολύ από τους μεγαλύτερους", υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας.
"Η επέτειος μας θυμίζει πώς το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό με ομόνοια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα. Η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με θυσίες και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από μια εξέγερση απέναντι σε έναν πανίσχυρο δυνάστη που κατέληξε νικηφόρα χάρη στο ψυχικό μεγαλείο όσων έκαναν το βήμα προς την αιωνιότητα", αναφέρει ο ΠτΔ.
"Η πατρίδα μας πέρασε πολλά από τότε, πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς, χρεοκοπίες» και «σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Πολλοί συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά, η κοινωνική συνοχή βρέθηκε σε μεγάλο κίνδυνο, ακόμη και η ποιότητα της δημοκρατίας μας θόλωσε", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης