Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στη δημοσιότητα το… «Σχέδιο Β» του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοψήφισμα ή εκλογές η λύση σε ενδεχόμενη ρήξη με τις Βρυξέλλες

tags :
Στη δημοσιότητα το… «Σχέδιο Β» του ΣΥΡΙΖΑ – Δημοψήφισμα ή εκλογές η λύση σε ενδεχόμενη ρήξη με τις Βρυξέλλες
Ομιλία του Ιωάννη Δραγασάκη στο Ίδρυμα Rosa Luxemburg
Το «σχέδιο Β» του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο Ιωάννης Δραγασάκης, β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μιλώντας σε συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, ο Ιωάννης Δραγασάκης κατέστησε σαφές πως σε περίπτωση ρήξης μεταξύ Ελλάδας – Βρυξελλών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στο λαό, μέσω δημοψηφίσματος ή εκλογών.
«Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό» υποστήριξε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η λύση έγκειται είτε στις εκλογές είτε στο δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθειά δημοκρατικότητα» τόνισε παράλληλα.
Όσον αφορά την κυβερνητική ετοιμότητα, ο Ιωάννης Δραγασάκης διαμήνυσε πως η αναμονή ποτέ δεν οδήγησε στην εξουσία και ότι η αριστερά ποτέ και πουθενά δεν ήλθε στην κυβέρνηση σε εύκολες συνθήκες και αφετέρου, ότι το θέμα του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως ένα ζήτημα υπό διαρκή εξέταση και διαμόρφωση. «Δεν γίνεται να τα ετοιμάζουμε όλα από πριν» διέτεινε.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο βαθμό ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε με νόημα, πως «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο». «Προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση» διευκρίνισε, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης