Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η σταθερότητα στη Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου –Lieberman (ΥΠΕΞ Ισραήλ)

Η σταθερότητα στη Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Αβραμόπουλου –Lieberman (ΥΠΕΞ Ισραήλ)
Επεσήμαναν την πρόθεση τους για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων


Η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλου και του υπ.Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman.
Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν τη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
«Η στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ δεν συνιστά απειλή για κανένα» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο χώρες αποτελούν παράγοντες σταθερότητας στη νοτιανατολική Μεσόγειο.
«Το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας έχει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, ενώ έχει τεθεί στη διάθεση των στόχων του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς έννομης τάξης» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, επανέλαβε την ελληνική θέση για τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού.
Από την πλευρά του ο υπ.Εξωτερικών ου Ισραήλ χαρακτήρισε σημαντική την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της νοτιανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Μεσανατολικό στις ΗΠΑ, ο κ.Lieberman είπε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για την εξεύρεση μιας λύσης και αναμένει τις προτάσεις τής Παλαιστινιακής Αρχής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης