Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι καταναλωτές που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
Ο αριθμός των δικαιούχων εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερος, όμως δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο είναι οι καταναλωτές που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 ανέρχονταν σε 534.808.
Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και από το οποίο προκύπτει ότι οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι, αλλά για διάφορους λόγους δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου, στόχος είναι «όχι μόνο να ενταχθούν περισσότεροι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, αλλά και να εντοπιστούν οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος».
Για τον σκοπό αυτόν, σημειώνει, υπάρχει συνδρομή από τις κοινωνικές δομές των δήμων και της Εκκλησίας, και μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών, αντιμετωπίζονται θέματα εκτάκτων κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση και επιλύονται σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, σημειώνει ότι εντατικοποιείται η ενημέρωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, καθώς υπάρχουν δικαιούχοι που για διάφορους λόγους δεν έχουν καταθέσει αιτήσεις, ενώ η υπό έκδοση νέα υπουργική απόφαση αποσκοπεί στην άμεση ένταξη ευπαθών ομάδων καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ενημερώνει τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, που είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση, ότι το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης