Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank - Oι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα - Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα επιτείνει την αισιοδοξία

Commerzbank - Oι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα - Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα επιτείνει την αισιοδοξία
Το θετικό κλίμα για την Ελλάδα έχει γίνει αντιληπτό ήδη από τις αρχές του 2014
Eπιστροφή των επενδυτών στην Ελλάδα και την ελληνική αγορά διαπιστώνει η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με αιχμή - σήμερα - την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.
"Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και τρόικας αποτελεί έναν ακόμη ισχυρό καταλύτη για τη δημιουργία θετικού κλίματος για τη χώρα. Το θετικό κλίμα για την Ελλάδα έχει γίνει αντιληπτό ήδη από τις αρχές του 2014", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Michael Leister, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
"Αν ενώσει κανείς όλα τα κομμάτια θα φτάσει στη γενικότερη εικόνα: Οι επενδυτές αναζητούν αποδόσεις και πιθανότατα είναι έτοιμοι να στραφούν εκ νέου στην ελληνική αγορά", σπεύδει να προσθέσει ο Leister.
"Το ράλι των ελληνικών ομολόγων αντανακλά το κλίμα της αγοράς απέναντι στην Ελλάδα, με αιχμή το αν η χώρα θα κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές ή όχι", ανέφερε νωρίτερα ο Jan von Gerich, στρατηγικός αναλυτής της Nordea Bank.
"Το κλίμα των αγορών απέναντι στις χώρες της περιφέρειας έχει επιδείξει αρκετές αντοχές τώρα τελευταία", σχολιάζει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης