Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Standard & Poor's - Eπιβεβαιώνει την αξιολόγηση CCC για την Alpha Bank μετά την ανακοίνωση πως προχωρά σε αμκ - Αρνητικό outlook

tags :
Standard & Poor's - Eπιβεβαιώνει την αξιολόγηση CCC για την Alpha Bank μετά την ανακοίνωση πως προχωρά σε αμκ - Αρνητικό outlook
Η αύξηση κεφαλαίου των 1,2 δισ. ευρώ δεν μπορεί να προσφέρει ένα επαρκές μαξιλάρι έναντι των μεγάλων ζημιών που θα καταγράψει η Alpha Bank τα επόμενα δύο χρόνια
Aμετάβλητη στο CCC ανακοίνωσε πως διατηρεί τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Alpha Bank ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Αρνητικό το outlook.
Πιο συγκεκριμένα η S&P επιβεβαίωσε τόσο τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση CCC της τράπεζας, όσο και τη βραχυπρόθεσμη C.
Όπως εξηγεί ο οίκος, η σημερινή απόφαση είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Alpha Bank - στις 10 Μαρτίου - πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες κεφαλαιακές της ανάγκες αλλά και να αποπληρώσει τις προνομιούχες.
Όπως επισημαίνει ο οίκος, η Alpha Bank θα συνεχίσει να επωφελείται από τη στήριξη του ΤΧΣ και από την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ και το ELA της Τραπέζης της Ελλάδος.
"Κατά την άποψή μας, η αύξηση κεφαλαίου των 1,2 δισ. ευρώ δεν μπορεί να προσφέρει ένα επαρκές μαξιλάρι έναντι των μεγάλων ζημιών που θα καταγράψει η Alpha Bank τα επόμενα δύο χρόνια. Για τον λόγο αυτό η τράπεζα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια", σημειώνει στην εν λόγω έκθεσή της η S&P.
Ταυτόχρονα προβλέπει πως το ΤΧΣ θα συνεχίσει να εμφανίζεται πρόθυμο, ως προς την παροχή κεφαλαιακής στήριξης στην τράπεζα.
Ο οίκος προειδοποιεί πως η Alpha Bank θα συνεχίσει να βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού της. Παράλληλα προβλέπει πως οι ζημιές της θα ξεπεράσουν το ύψος των λειτουργικών κερδών τόσο το 2014, όσο και το 2015.
Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης της Alpha Bank σε ορίζοντα 18 - 24 μηνών, εάν υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας, λόγω ανεπάρκειας σε επίπεδο κεφαλαίων ή ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης