Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times - Oρατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, με προβάδισμα της ακροαριστεράς στις Ευρωεκλογές

Financial Times - Oρατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, με προβάδισμα της ακροαριστεράς στις Ευρωεκλογές
Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης είναι πάντα πιθανός, σε περίπτωση που υπάρξει νέος γύρος πολιτικής αστάθειας
Η απειλή για νέο γύρο πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που ελλοχεύουν για την παγκόσμια οικονομία.
Τα ανωτέρω επισημαίνουν οι Financial Times, σε νέο δημοσίευμά τους, αποτιμώντας τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα, στην τρέχουσα συγκυρία οι επενδυτές θεωρούν πως τα χειρότερα της ευρωπαϊκής κρίσης έχουν περάσει, γεγονός που αντανακλάται άμεσα στη διαρκή υποχώρηση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.
"Ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους είναι πάντα πιθανός, σε περίπτωση που υπάρξει νέα πολιτική αστάθεια", διαμηνύουν οι Financial Times, υπογραμμίζοντας μια σοβαρή εστία κινδύνου, η οποία δεν είναι άλλη από τη μεγάλη αύξηση των ποσοστών των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στις επικείμενες Ευρωεκλογές του Μαϊου.
"Εάν η ακροαριστερά σημειώσει ισχυρό προβάδισμα στην Ελλάδα, τότε είναι πιθανό να επανέλθουν στο προσκήνιο οι φόβοι για μια ελληνική χρεοκοπία", σπεύδουν να υποστηρίξουν μεταξύ άλλων οι Financial Times.
Εστιάζοντας στη συνέχεια στην Ιταλία, η εφημερίδα διαμηνύει πως "η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη".
"Στην πραγματικότητα, η πολιτική αστάθεια σε μια χώρα μπορεί να μεταδοθεί σε μια σειρά από άλλα κράτη, είτα αυτά ανήκουν στην Ευρωζώνη, είτε στις αναδυόμενες οικονομίες. Για τον λόγο αυτόν, το πολιτικό ρίσκο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία", καταλήγουν οι Financial Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης