Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι διαφορετική – Θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – Στις 21/3 η αναβάθμιση του outlook της Ελλάδος από S&P

Η ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να είναι διαφορετική – Θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – Στις 21/3 η αναβάθμιση του outlook της Ελλάδος από S&P
Αν όλα εξελιχθούν θετικά τότε θα αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα στην αγορά
Κρίσιμη θα είναι η εβδομάδα που έρχεται, καθώς αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την Τρόικα, οι διαπραγματεύσεις με την οποία πιθανότατα να ολοκληρωθούν την Κυριακή, ψηφιστεί τελικά το πολυνομοσχέδιο και επιβεβαιωθεί ότι την Παρασκευή (21/3) ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβαθμίσει το outlook της Ελλάδας σε θετικό, τότε το κλίμα στην αγορά θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Έως και την Κυριακή θα υπάρξει πυρετών συσκέψεων και συναντήσεων υπουργών με την Τρόικα, προκειμένου έως την Κυριακή να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία για την κάλυψη των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Eurogroup έχει δώσει σαφείς εντολές να κλείσει η συμφωνία έως την Κυριακή, ώστε όλα τα προαπαιτούμενα, και ειδικά εκείνα με τις κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών, τη λίστα του ΟΟΣΑ και τα φορολογικά, να ψηφιστούν σε ένα πολυνομοσχέδιο εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Το οικονομικό επιτελείο μάλιστα αφήνει να διαφανεί ότι αυτό είναι εφικτό και ότι η διαπραγμάτευση κινείται σε θετικό έδαφος.
Άλλωστε τα βασικότερα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά αφορούν σε:
- Τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2015
- Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
- Το θέμα του γάλακτος, των βιβλίων και των φαρμάκων (προτάσεις ΟΟΣΑ)
- Τις ομαδικές απολύσεις
- Την κινητικότητα στο Δημόσιο
- Τις ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναμένεται να αναβαθμίσει σε θετικό από ουδέτερο το outlook της Ελλάδας στις 21 Μαρτίου.
Αν και είχε καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι ο αμερικανικός οίκος Standard and Poor’s θα αναβάθμιζε την Ελλάδα κατά 1 ή 2 μονάδες,  το πιθανότερο σενάριο είναι αν υπάρξει θετική αξιολόγηση να αναβαθμιστεί το outlook της οικονομίας από ουδέτερο σε θετικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης