Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ξεκίνησε η διαδικτυακή ψηφοφορία για το σήμα που θα φέρουν τα ελληνικά προϊόντα

Ξεκίνησε η διαδικτυακή ψηφοφορία για το σήμα που θα φέρουν τα ελληνικά προϊόντα
Θα διαρκέσει 15 ημέρες - Από τον Μάιο θα μπορούν να το προμηθεύονται οι εταιρείες
Ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, η διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του ελληνικού σήματος (λογότυπο) για προϊόντα και υπηρεσίες.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Ανάπτυξης (www.mindev.gov.gr) και θα διαρκέσει 15 ημέρες.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στον Τύπο και το Διαδίκτυο, ενώ ο νικητής του σήματος θα λάβει ένα τιμητικό ποσό ως έπαθλο (5.000 ευρώ).
Σημειώνεται ότι υπάρχουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις, ήτοι τα σχέδια που έχουν κατατεθεί είναι ένα καραβάκι, μια καρδούλα ή ένας κίονας.
Στόχος είναι στη συνέχεια και μέσα σε ένα μήνα να έχει οριστικοποιηθεί και το λεκτικό σήμα, ώστε τον Μάιο οι εταιρείες που θέλουν να λάβουν το σήμα να μπορούν να υποβάλλουν τον σχετικό φάκελο πιστοποίησης και να προχωρούν τη διαδικασία αδειοδότησης.
Οι επιχειρήσεις ανάλογα με τον φορέα απονομής του σήματος θα καλούνται να πληρώσουν κάποιο αντίτιμο. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, όπως π.χ. στα αλκοολούχα ποτά, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση από τον φορέα πιστοποίησης που είναι το Γενικό Χημείο του Κράτους, αλλά προβλέπεται ετήσια ανανέωση, ενώ για τα γαλακτοκομικά είδη προβλέπεται η καταβολή 50 ευρώ ανά κωδικό, λόγω του κόστους ελέγχου και πιστοποίησης της διαδικασίας από τον ΕΛΟΓΑΚ.
Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς, «το σήμα θα αποτελέσει όπλο ενθάρρυνσης της εγχώριας παραγωγής και θα βοηθήσει να σταματήσει η νοοτροπία του χύμα και του ανώνυμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης