Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Καμίνης (δημ. Αθηναίων) - «Αν στον β' γύρο έχουμε υποψήφιο της Χ.Α., θα ψηφίσω τον άλλον, όποιος κι αν είναι»

Γ. Καμίνης (δημ. Αθηναίων) - «Αν στον β' γύρο έχουμε υποψήφιο της Χ.Α., θα ψηφίσω τον άλλον, όποιος κι αν είναι»
Να παραιτηθούν από βουλευτές Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης και Καπερνάρος, να δείξουν ότι παίρνουν ρίσκο και ότι δεν παίζουν πολιτικά παιχνιδάκια, σημείωσε
Εάν έχουμε υποψήφιο της Χρυσής Αυγής στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών, θα ψηφίσω τον άλλον όποιος κι αν είναι, ξεκαθάρισε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κάλεσε τους συνυποψηφίους του να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά και να μην «ψαρεύουν σε θολά νερά».
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ κάλεσε επίσης τους Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και Βασίλη Καπερνάρο να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, τονίζοντας ότι έχουν ηθική υποχρέωση να το κάνουν αυτό και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δείξεις ότι παίρνεις ρίσκο και ότι δεν παίζεις κομματικά παιχνιδάκια».
Μάλιστα, άφησε αιχμές εναντίον του προκατόχου του Νικήτα Κακλαμάνη, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι δεν άφησε έργο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν βρήκα κάτι το οποίο να συνεχίσω, έπρεπε να το κάνω όλα από την αρχή».
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που του ασκείται ότι δεν έχει κάνει έργα στην πόλη, διερωτήθηκε: «Δεν είναι τεράστιο έργο ότι συμμαζέψαμε τα οικονομικά του δήμου, ότι μειώσαμε τους υπαλλήλους από 11.000 στους 7.500 χωρίς να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες του δήμου, ότι φέραμε 120 εκατ. ευρώ στην πόλη και φέρνουμε και άλλα; Δεν είναι έργο τα σημεία εξυπηρέτησης του δημότη ή ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου για τη μείωση της γραφειοκρατίας;»
Διευκρίνισε ακόμη ότι ο δήμος Αθηναίων, δεν πήρε δάνειο, αλλά έγινε αναχρηματοδότηση δανείου που υπήρχε ούτως η άλλως, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε τώρα δάνειο όπως έχουν τα πράγματα».
Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό σημείωσε ότι «συνεργάστηκα πολύ καλά, ειδικά στο θέμα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων», ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ότι θα αναρτήσει πινακίδες με τη φωτογραφία του Νικήτα Κακλαμάνη στα ταξί της Αθήνας, σχολίασε ότι δεν είναι σωστό ο εκπρόσωπος ενος συνδικάτου να παίρνει τόσο στενά κομματική θέση.
«Αυτός ο κομματισμός στην Ελλάδα έκανε μεγάλο κακό» παρατήρησε και πρόσθεσε σκωπτικά ότι «αν αυτό αληθεύει, να το βάλουμε στο πρόγραμμα καλλωπισμού της πόλης».
Ερωτηθείς σχετικά με το γήπεδο της Λεωφόρου, σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί και πρόσθεσε ότι «αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει, αν δεν κλείσει το καλλιεργούν κάποιοι για προεκλογικούς λόγους».
«Η ανακατασκευή της λεωφόρου δεν αφορά εμένα αφορά την ΠΑΕ. Το Προεδρικό Διάταγμα έχει προβλέψεις για τη διπλή ανάπλαση, ενώ ο δήμος συνέργησε για να γίνουν εργασίες ανακατασκευής της λεωφόρου (...)» τόνισε ο κ. Καμίνης.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ΤΑΙΠΕΔ για να διεκδικήσει τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, λέγοντας ότι δεν ήταν σωστό που τα προσφυγικά δόθηκαν στο Ταμείο και αποτελούν περιουσία του δήμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης