Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΑΝ - Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο το 2014 - Στα 4 δισ. ο προϋπολογισμός τους

ΥΠΑΝ - Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο το 2014 - Στα 4 δισ. ο προϋπολογισμός τους
Κατατέθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις στο πλαίσιο του α' κύκλου του 2014, με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ
Σημαντική αύξηση στις αιτήσεις υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο καταδεικνύουν τα στοιχεία της πρώτης περιόδου του 2014, η οποία ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου, εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.
Συγκεκριμένα, στον α' κύκλο του 2014 ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν αυξήθηκε κατά 372%, φθάνοντας στα 4 δισ. ευρώ έναντι 847 εκατ. ευρώ στον Β' κύκλο του 2013.
Συνολικά υποβλήθηκαν πανελλαδικά 732 αιτήσεις στο πλαίσιο του α' κύκλου του 2014, με τη συνολική αιτούμενη ενίσχυση να ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σημειωτέον, είχαν υποβληθεί 252 αιτήσεις πανελλαδικά με συνολική αιτούμενη ενίσχυση 303 εκατ. ευρώ.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, σε δηλώσεις του τόνισε σχετικά ότι «οι αναπτυξιακοί νόμοι κρίνονται στην πράξη από την αγορά» και πρόσθεσε ότι «για τρίτο συνεχόμενο κύκλο αιτήσεων, μετά την ψήφιση του Ν. 4146 (Απρίλιος 2013) παρατηρούμε αύξηση αιτημάτων και συγκεκριμένα το 2014 υπερ-τετραπλασιασμό του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων και των αιτημάτων υπαγωγής».
Όπως επισήμανε, το έντονο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις, ειδικά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι άλλη μια έμπρακτη απόδειξη ότι βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας.
Παράλληλα, όσον αφορά τις τροποποιήσεις του αναπτυξιακού νόμου, το 2013, σημείωσε ότι «είχαν στόχο την άμεση βελτίωση της ρευστότητας και την απλούστευση των διαδικασιών, ώστε να ενθαρρύνει άμεσα και να χρηματοδοτήσει νέα έργα» και πρόσθεσε ότι «ενόψει του νέου Ευρωπαϊκού Χάρτη 2014-2020 εργαζόμαστε ήδη για την αναμόρφωση του αναπτυξιακού Νόμου. Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πλαίσιο θα διατηρεί όλα τα θετικά στοιχεία που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ενταγμένο στο «δεκαετές σχέδιο για την ανάπτυξη» που εκπονεί η κυβέρνηση προκειμένου να συμβάλει στην έμπρακτη στήριξη του νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης