Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Προειδοποιεί για την αύξηση μερισμάτων των αμερικανικών τραπεζών

tags :
S&P: Προειδοποιεί για την αύξηση μερισμάτων των αμερικανικών τραπεζών
Να συνεχίσουν με προσεκτικά βήματα τις αυξήσεις των μερισμάτων τους οι αμερικανικές τράπεζες, συστήνει ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s. Σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει, πως «υπάρχει επιφύλαξη για το ότι οι τράπεζες αυξάνουν επιθετικά τις επιστροφές στους μετόχους τους, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες της οικονομικής κατάστασης».
Ο S&P άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβιβάσει τις αξιολογήσεις φερεγγυότητας των τραπεζών που έκαναν «υπερβολικά» payouts στους επενδυτές.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Federal Reserve Bank ολοκλήρωσε τον 2ο κύκλο stress tests σε 19 τράπεζες, οι οποίες έλαβαν βοήθεια κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η Fed έδωσε το πράσινο φως για αύξηση μερίσματος και επαναγορές μετοχών σε ορισμένες μεγάλες τράπεζες, αλλά όχι όλες.
Αμέσως μόλις δόθηκε το «πράσινο φως» από την Fed για αύξηση των μερισμάτων, η JPMorgan ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επαναγορά κοινών μετοχών αξίας 15 δισ. δολαρίων και θα αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της σε 25 σεντ ένα μερίδιο. Συγχρόνως, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι θα ξεπλήρωνε τα 5 δισ. δολάρια της κρίσιμης επένδυσης από τον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett στην ακμή της οικονομικής κρίσης.
Με αφορμή τις κινήσεις αυτές εκ μέρους των τραπεζών, ο οίκος S&Ρ, τόνισε την ανησυχία του για τις επαναγορές ιδίων μετοχών και τα πρόσθετα μερίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης