Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας - Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα - Ο ευρωπαϊκός νότος καλείται να πει όχι στην πιο άγρια εκμετάλλευση

Τσίπρας - Μάχη ζωής και θανάτου οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα - Ο ευρωπαϊκός νότος καλείται να πει όχι στην πιο άγρια εκμετάλλευση
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου για ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού
Καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας χαρακτήρισε τις επερχόμενες ευρωεκλογές ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς από την έκβαση του θα εξαρτηθούν πάρα πολλά.
Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής τόνισε ότι η  Ευρώπη καλείται σήμερα να πει όχι στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, πολιτικές που όπως σημείωσε διασπούν την Ευρώπη και ευνοούν τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό.
Ο ευρωπαϊκός νότος, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων.
«Αν για την Ευρώπη οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο μπροστά στον «κίνδυνο» του ΣΥΡΙΖΑ και στην απειλή που η αριστερά εκπροσωπεί για την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου για ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού».
Έκανε λόγο για success story νούμερο δύο και εκτίμησε ότι η  Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα.
Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας, είπε και συνέχισε: «Έτσι θα αρχίσουν προεκλογικά, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς. Σε μια ανήθικη και ξεδιάντροπη επιχείρηση εξαπάτησης συνειδήσεων».
Στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιχειρηθεί μία «στημένη» έξοδος στις αγορές.
«Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, «έναν οίκο που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».
Όλα αυτά θα γίνουν, όπως είπε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και υποσχέθηκε ότι  στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.
Τέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μια πράξη τέλους για ένα καθεστώς που μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Θα είναι μια πράξη μάχης…Θα είναι μια νέα αρχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης