Τελευταία Νέα
Εταιρία

Ο' Connor - Ευθύνη της ΤτΕ τα stress tests των ελληνικών τραπεζών - Να προσπαθήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από ιδιώτες

Οι παράμετροι των stress tests δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής
"Tα stress tests των ελληνικών τραπεζών πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Τραπέζης της Ελλάδος και είναι δική της ευθύνη".
Τα ανωτέρω δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ, Οlli Rehn, S. Ο' Connor, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Τύπο.
O ίδιος πρόσθεσε ότι οι παράμετροι των stress tests δεν αποτελούν μέρος του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. Ωστόσο, σημείωσε ότι τα κεφάλαια που θα χρησιμοποιηθούν από το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν θα φτάνουν, απαραιτήτως, το συνολικό ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, γιατί οι τράπεζες πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να αντλήσουν κεφάλαια από ιδιωτικές πηγές.
Όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, απάντησε "Η αποστολή της τρόικας βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή δίνεται έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την επιστροφή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Τη Δευτέρα, το Eurogroup θα συζητήσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να επιτύχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, το συντομότερο δυνατό".

www.bankingnews.gr