Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Υποβάθμισε την Πορτογαλία σε ΒΒΒ από Α-

tags :
S&P: Υποβάθμισε την Πορτογαλία σε ΒΒΒ από Α-
Κατά δύο μονάδες υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s την Πορτογαλία, λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της χώρας από την Fitch Ratings.
Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας της Πορτογαλίας σε ΒΒΒ από Α-, ενώ υπογράμμισε στην έκθεσή του, ότι υπάρχει χώρος και για περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας. Μετά την καταψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από το πορτογαλικό κοινοβούλιο και την παραίτηση του πρωθυπουργού Zose Socrates, ο οίκος αναφέρει, πως η πολιτική αβεβαιότητα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εμπιστοσύνη των αγορών και θα δημιουργήσει εμπόδια στην αναχρηματοδότηση της χώρας.
Υπενθυμίζεται, ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, η Fitch προέβη στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε A- από A+ και της βραχυπρόθεσμης σε F2 από F1.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ευρώπη δε θα αφήσει την Πορτογαλία να καταρρεύσει

«Η Ευρώπη δε θα αφήσει την Πορτογαλία να καταρρεύσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς η Ευρώπη έλαβε εγγυήσεις από την προσωρινή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Πορτογαλίας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος.
Μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε πως η Ευρώπη θα στηρίξει την Πορτογαλία που αντιμετωπίζει κρίση χρέους. Αναφορικά με την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, ο κ. Γιούνκερ απάντησε πως αυτό είναι ακόμα ένα «θεωρητικό» ζήτημα καθώς η Πορτογαλία δεν έχει ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης