Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως η Attica bank παρά τα 395 εκατ κεφαλαιακής ανάγκης μπορεί να διασωθεί

tags :
Πως η Attica bank παρά τα 395 εκατ κεφαλαιακής ανάγκης μπορεί να διασωθεί
Η Attica bank έχει λάβει πιστοποιητικό βιωσιμότητας από την ΤτΕ και είναι πιθανό οι κεφαλαιακές ανάγκες να μειωθούν στα 150 εκατ.
Τα 397 εκατ της κεφαλαιακής ανάγκης που προέκυψαν από τα stress tests της ΤτΕ για την Attica bank σόκαραν και οι επενδυτές προχώρησαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις.
H Attica bank διαθέτει 400 εκατ κεφάλαια και θα χρειαστεί 397 εκατ νέα κεφάλαια ενώ η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου διαμορφώνεται στα 106 εκατ σε βάθος 3ετίας έως το 2016.
Όμως η τράπεζας έχοντας λάβει πιστοποιητικό βιωσιμότητας, σημαίνει πρωτίστως ότι δεν θα σπάσει σε good και bad bank.
Τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.
Η Attica bank έχει την δυνατότητα να μειώσει τις κεφαλαιακές της ανάγκες με βάση το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της και με βάση το capital plan που θα παρουσιάσει στην ΤτΕ από 395 εκατ περίπου στα 150 εκατ ευρώ.
Ταυτόχρονα θα εξετάσει επιλογές έλευσης στρατηγικού επενδυτή, η Attica bank θα αναλάβει – σύμφωνα με πληροφορίες – πρωτοβουλίες ώστε να βρει στρατηγικό επενδυτή ισχυροποιώντας την θέση της ενώ υπάρχει και το εναλλακτικό σχέδιο νέας ανακεφαλαιοποίησης στην οποία ρόλο θα διαδραματίσει το ΤΣΜΕΔΕ.
Πρακτικά λοιπόν η Attica bank δεν κινδυνεύει.
Σίγουρα σοκάρουν τα 397 εκατ της κεφαλαιακής ανάγκης που προέκυψαν από τα stress tests αλλά η τράπεζα δεν θα σπάσει σε good και bad bank ούτε κινδυνεύει.
Συν τοις άλλοις η Attica bank δεν θα συμμετάσχει στα stress tests της ΕΚΤ και ως εκ τούτου θα έχει την ελαστικότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση της.
Το συμπέρασμα για την Attica bank είναι το εξής.
Η τράπεζα δεν κινδυνεύει και οι κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί διασφαλίζουν την βιωσιμότητα της Attica bank.

Υποσημείωση

Οι προσδοκίες ότι η Attica bank μπορεί να διασωθεί οδηγεί σε κέρδη σήμερα την μετοχή στο +3,59% στα 0,1730 ευρώ με αποτίμηση 180 εκατ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης