Τραπεζικά νέα

Αttica Bank - Τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας - Προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις εντός προθεσμίας

Αttica Bank - Τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας - Προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις εντός προθεσμίας
Τα stress tests της ΤτΕ κατέδειξαν κεφαλαιακές ανάγκες 397 εκατ. ευρώ - H τράπεζα έχει λάβει πιστοποιητικό επιβίωσης και θα πάρει χρόνο για να ανακεφαλαιοποιηθεί - Αν δεν πετύχει θα σπάσει σε good και bad bank
Η Attica Bank βάσει των κεφαλαίων που διαθέτει, τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Τα ανωτέρω δηλώνει η διοίκηση της Attica Bank, σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης εκτίμησης των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Τα stress tests της ΤτΕ κατέδειξαν για την Attica bank κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 397 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Attica Bank
Η Διοίκηση της Attica Bank, θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις και μέτρα, ώστε να καλύψει τους απαιτούμενους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας εντός της προθεσμίας που έθεσε η ΤτΕ.
Επισημαίνεται ότι η Attica Bank βάσει των κεφαλαίων που διαθέτει, τηρεί τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, η τράπεζα έχει λάβει πιστοποιητικό επιβίωσης και θα πάρει χρόνο για να ανακεφαλαιοποιηθεί. Αν δεν πετύχει θα σπάσει σε good και bad bank
Η Attica bank διαθέτει περίπου 400 εκατ κεφάλαια, με τα stress tests μηδενίζονται και χρειάζεται εκ νέου 397 εκατ για να ανακεφαλαιοποιηθεί.
Η τράπεζα έχει λάβει πιστοποιητικό βιωσιμότητας μεν αλλά επειδή δεν ανακεφαλαιοποιείται από το ΤΧΣ θα πάρει μια περίοδο χάριτος για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα 397 εκατ.
Το ποσό είναι πολύ μεγάλο και αν δεν συγκεντρωθεί τότε θα σπάσει σε good και bad bank.
Ωστόσο προσοχή.
Η Attica bank θα λάβει επαρκή χρόνο για να μπορέσει να ανακεφαλαιοποιηθεί αλλά άμεσα θα πρέπει να καταθέσει capital plan για το πώς θα ανακεφαλαιοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης