Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αθ. Σκορδάς (υφ. Ανάπτυξης) για τρόικα - Η Ελλάδα έχει κάνει πράξει τις υποχρεώσεις της, απομένει να υλοποιήσουν τις δικές τους οι πιστωτές

Αθ. Σκορδάς (υφ. Ανάπτυξης) για τρόικα - Η Ελλάδα έχει κάνει πράξει τις υποχρεώσεις της, απομένει να υλοποιήσουν τις δικές τους οι πιστωτές
Πτωτική η πορεία των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά - Θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωσή τους, τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης


Στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, τονίζοντας ότι έχουν κλείσει μια σειρά από θέματα που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν ως «αγκάθια», καθώς και ότι δεν υφίσταται πλέον το θέμα με το δημοσιονομικό κενό.
Ο κ. Σκορδάς σημείωσε ακόμη στη συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η χώρα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που όφειλε να κάνει και πρόσθεσε ότι τώρα απομένωει και οι πιστωτές να υλοποιήσουν τις δικές τους.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «αυτή την εβδομάδα που είναι εδώ η τρόικα γίνονται όλες οι συζητήσεις που απαιτούνται για να απαντηθούν τα ερωτήματα που μπορεί να υπήρξαν σε κάθε πλευρά.
»Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει πλέον το θέμα του δημοσιονομικού κενού και έχουν κλείσει μια σειρά από ζητήματα που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν ως "αγκάθια" μεταξύ των δύο πλευρών.
»Η χώρα έχει πραγματοποιήσει στο σκέλος των δικών της υποχρεώσεων τις παρεμβάσεις που όφειλε να κάνει όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω ότι και η πλευρά των πιστωτών πρέπει να κάνει και αυτή το δικό της σκέλος των υποχρεώσεων και εφόσον όλα αυτά προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες ομαλά το Γιούρογκρουπ θα επιβεβαιώσει όλη αυτή την πρόοδο που υπάρχει σε αυτά τα ζητήματα», σημείωσε.
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία τιμών βασικών καταναλωτικών αγαθών, σημείωσε ότι ακολουθούν πτωτική πορεία και πρόσθεσε ότι η αποκλιμάκωσή τους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Όπως ανέφερε, «η πορεία των τιμών είναι πτωτική και νομίζω ότι αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες ως συνέπεια και των διαρθρωτικών αλλαγών που κάνουμε στην αγορά».
Πρόσθεσε δε, ότι «είναι ξεκάθαρο πια ότι οι τιμές στην Ελλάδα ακολουθούν πτωτική πορεία όλους τους τελευταίους μήνες. Αυτό το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τόσο της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και της Γιούροστατ.
»Σε κάθε περίπτωση συμμεριζομαστε την αγωνία που έχει το κάθε νοικοκυριό λόγω της περιοριστικής πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα των εισοδημάτων ή της όποιας φορολογικής υποχρέωσης υπάρχει αυτή την περίοδο. Είναι άλλο πράγμα, όμως, το διαθέσιμο εισόδημα και η αίσθηση ακρίβειας που υπάρχει, και άλλο η πορεία των τιμών», τόνισε.
Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στις καταναλωτικές οργανώσεις, καταλογίζοντάς τους απουσία και αφωνία σε σχέση με τις προωθούμενες αλλαγές, όπως αυτή στο ζήτημα της απελευθέρωσης του γάλακτος.
«Επεσήμανα ότι σε θέματα, όπως οι προτεινόμενες αλλαγές από την κυβέρνηση για το γάλα ή για την ενιαία τιμή των βιβλίων ή τα φάρμακα, που το ζητούμενο είναι να υπάρχουν χαμηλότερες τιμές για τους πολίτες, οι κατά τα άλλα λαλίστατες καταναλωτικές οργανώσεις δεν τοποθετούνται. Πώς είναι δυνατόν να εκπροσωπούνται όλα τα οργανωμένα συμφέροντα σε αυτή την κοινωνία και αυτοί που έχουν υποτίθεται ρόλο υπεράσπισης του καταναλωτή να σιωπούν σε αυτά τα θέματα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης