Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Ισραήλ για τα πυρηνικά του Ιράν

Προειδοποιήσεις Ισραήλ για τα πυρηνικά του Ιράν
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, αν επιθυμούν την ειρήνη
Να μην επιτρέψουν στο Ιράν να διατηρήσει την ικανότητα να εμπλουτίζει ουράνιο προειδοποίησε τις παγκόσμιες δυνάμεις ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, αν επιθυμούν την ειρήνη.
Σε ομιλία του στο μεγαλύτερο φιλοϊσραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ, το AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων), στην Ουάσιγκτον, μετά τις συζητήσεις που είχε τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην πιθανότητα μιας συμφωνίας με το Ιράν, που θα του επιτρέψει σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα να διατηρήσει τεχνολογία που του προσφέρει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ατομική βόμβα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διπλωματική πίεση στην Τεχεράνη, το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει μετά τη σύναψη προσωρινής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1, η οποία προβλέπει την άρση κάποιων από τον κυρώσεων εναντίον του.
«Δυστυχώς, οι ηγέτιδες δυνάμεις του κόσμου συζητούν να αφήσουν το Ιράν την ικανότητα να εμπλουτίζει ουράνιο. Ελπίζω να μην το κάνουν αυτό, διότι θα είναι ένα σοβαρό λάθος», σημείωσε.
Όσον αφορά τους Παλαιστίνιους, με τους οποίους το Ισραήλ ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί μια συμφωνία, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.
«Έχει έρθει η ώρα οι Παλαιστίνιοι να σταματήσουν να αρνούνται την ιστορία. Όπως το Ισραήλ είναι έτοιμο να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν ένα εβραϊκό κράτος», υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο Νετανιάχου προχώρησε σε μια δήλωση που άφησε να διαφανεί τόσο η πρόθεσή του να δώσει τη διαταγή να εξαπολυθεί επίθεση για να ανασχεθεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ως έσχατη λύση, όσο και την άρνησή του να υποχωρήσει σε βασικούς όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας: «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστώ το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης