Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Αυστηρές συστάσεις B. Netanyahu προς τις παγκόσμιες δυνάμεις για πυρηνικό προγραμμα του Ιράν

Ισραήλ - Αυστηρές συστάσεις B. Netanyahu προς τις παγκόσμιες δυνάμεις για πυρηνικό προγραμμα του Ιράν
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην πιθανότητα μιας συμφωνίας με το Ιράν
Αυστηρό μήνυμα προς τις παγκόσμιες δυνάμεις να μην επιτρέψουν στο Ιράν να διατηρήσει την ικανότητά του να εμπλουτίζει ουράνιο έστειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ενώ κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, αν επιθυμούν την ειρήνη.
Ο Netanyahu έκανε αυτές τις δηλώσεις στην ομιλία του στο μεγαλύτερο φιλοϊσραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ, το AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) στην Ουάσιγκτον, μετά τις συζητήσεις που είχε χθες Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στην πιθανότητα μιας συμφωνίας με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα να του επιτρέψει να διατηρήσει τεχνολογία που του προσφέρει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ατομική βόμβα.
Ο Netanyahu σημείωσε εξάλλου ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διπλωματική πίεση στην Τεχεράνη, το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει μετά τη σύναψη προσωρινής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας 5+1, η οποία προβλέπει την άρση κάποιων από τον κυρώσεων εναντίον του.
Μάλιστα προχώρησε σε μια δήλωση που άφησε να διαφανεί τόσο η πρόθεσή του να δώσει τη διαταγή να εξαπολυθεί επίθεση για να ανασχεθεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ως έσχατη λύση, όσο και την άρνησή του να υποχωρήσει σε βασικούς όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας: «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστώ το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης